A Hollókirály és könyvtára : a magyar reneszánsz idegen szemmel - Segesváry, Viktor (Iskolakultúra, 2009)
Marcus Tanner angol újságíró egy regényként olvasható, igen részletes dokumentációra épített könyvet írt Mátyás királyunk könyvtáráról és koráról. Az 1990-es években, a balkáni háború idején, az Independent riportereként tudósított a volt Jugoszlávia különféle országaiból, s ma is ennek az újságnak vezető publicistája. E tartózkodása eredményeképpen írt egy könyvet Horvátországról (Croatia. A Nation Forged in War. Yale University Press, 1997), s később megjelentetett egy történelmi tanulmányt az írekről (Ireland’s Holy Wars. The Struggle for a Nation’s Soul, 1500–2000.. Yale University Press, 2001).