Kézikönyv a hogyanról - H. Papp, Zsolt (Iskolakultúra, 2009)
Az 1995-ös Nemzeti Alaptanterv véglegessé tette a mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgy helyét a tanrendben. Az eltelt bő évtized a stúdium bevezetésével a szakmódszertan kiépülését, megszilárdulását is magával hozta. Ennek első tudományos igényű összegzése Szíjártó Imre Mozgóképkultúra és médiaismeret tanításának módszertana című munkája.