Az ifjúsági sajtó nyelve [melléklet] - Tölgyessy, Zsuzsanna (Iskolakultúra, 2009)
Az alábbi feladatokat tűztem ki magam elé: felmérni, milyen újságokat olvasnak a mai tizenévesek, majd megismerni ezeket a lapokat. A kutatásom fókuszában e lapok nyelve, stílusa állt. A leggyakoribb újságok témáira, hangnemére is kíváncsi voltam. A valós helyzet megismerése után a nyelvművelés lehetőségeit, lehetséges útjait szerettem volna számba venni: hogyan terelhetnénk a tizenéveseket a színvonalasabb sajtótermékek felé? Milyen lehetőségek nyílnak az ifjúsági sajtótermékek számára a 21. században?