A lingvisztikai-orális és a vizuális kommunikáció néhány összefüggése - Láng, Eszter; Torok, Melinda (Iskolakultúra, 2009)
Ferdinand de Saussure (1) svájci nyelvész munkássága nemcsak a nyelvtudomány és a nyelv természetére vonatkozó gondolkodás történetében jelentett fordulatot, hanem erőteljesen hatott a szemiotika mint önálló diszciplína (ki)fejlődésére is. Legnagyobb érdeme, hogy a nyelvet rendszerként fogta fel és vizsgálta, továbbá a nyelvi jelenség jobb megértése érdekében bevezette a ’langue’, ’langage’ és ’parole’ fogalmakat.