Bevezetés a mentorálás kutatásába - Fejes, József Balázs; Kasik, László; Kinyó, László (Iskolakultúra, 2009)
Egyre gyakrabban találkozhatunk a személyes segítésre utaló mentorálás kifejezéssel, ugyanakkor ritkán kerül szóba e tevékenység hatásmechanizmusa, hatékonysága, illetve a hatékonyság megítélésének kritériumai. Írásunkban e hiányosság mérséklésére törekszünk, hátrányos helyzetű gyermekeket célzó programok tapasztalatait, lehetőségeit szem előtt tartva.