A semleges test : a neutrális test elve és a flow alkalmazása amatőrök és félprofik táncoktatásában - Szilágyi-Nagy, Ildikó (Iskolakultúra, 2009)
Színészek, táncszínházi előadók bizonyos elméletek szerint könynyebben játszanak el egy karaktert, ha előbb elveszítik testük azon jellegzetességeit, melyek egy üres térbe kerülve is már mindig jelentéssel bírnak. Természetesen előadó-művészeti értelemben is tudatában kell lennünk annak, hogy a semleges test csupán absztrakció, és sosem neutralizálható teljességgel valakinek a megjelenése. Más színészi metódus is jó eredménynyel járhat, de a neutralizált test elérését segíti az ezen az elven alapuló tánctréning is (szemben például a klasszikus balettel, ahol a táncosnak meghatározott esztétikai ideálnak kellene megfelelnie).