Az Educational Testing Service (ETS) informatikamérésének tapasztalatai - Dancsó, Tünde (Iskolakultúra, 2008)
A társadalom elvárásai az élet minden területét szabályozhatják, ezért a munkáltatók, oktatásirányítók és -fenntartók által támasztott igények az oktatás folyamatában egyre nagyobb szerepet játszanak. A tananyag egyre komplexebbé válik, az integrált tananyag megértése, elsajátítása, kiegészítése érdekében egyre több információra van szükség. Az információ szerzésére alkalmas eszközök használata és az információkezelés egyre fontosabb szerepet tölt be a tanulók életében.