Csodáról csoda által - Németh, Regina (Iskolakultúra, 2008)
Kamarás István Jézus-projektum című műve 2007-ben Pécsett, a Pro Pannonia gondozásában látott napvilágot. Munkáját a szerző egy körülbelül hét éves munka kutatási jelentésének nevezi, miként az alcím is demonstrálja. A jelentés szó viszont annak lehetőségét implikálja, hogy a kutató esetlegesen nem tartja lezárt, kész egésznek (illetve egységnek) munkáját, hiszen csak jelent róla, nem pedig kutatása végtermékét teszi közkinccsé. Azonban, amint az a könyvben precízen megfogalmazódik, a kutatás nem rendelkezik megfelelő értékelhető eredményekkel, éppen ezért inkább csak idézőjelesen lehet szociológiai kutatásnak, sőt egyáltalán kutatásnak nevezni