Sokközpontú kör - Halmai, Tamás (Iskolakultúra, 2008)
Az irodalmi peremműfajok, a kulturális határterületek, a kánoni perifériák iránti megkülönböztetett érdeklődés jó ideje sajátja H. Nagy Péter dolgozatainak. A Féregjáratok (2005) és a Paraziták (2006) után e mostani, a sort „trilógiává” teljesítő kötet is ebben jár élen. Ebben, valamint – ettől talán el sem választhatóan – módszertan és beszédmód összetettségében, elméleti iskolázottság és történeti figyelem arányossá egyénített összmunkájában.