Donáth Péter: Oktatáspolitika és tanítóképzés Magyarországon 1945-1960 - Molnár, Béla (Iskolakultúra, 2008)
Az oktatáspolitika és a tanítóképzés politikai, ideológiai és társadalomtörténetének különböző vonatkozásait, eseményeit, második, harmadik vonalbeli „szürke eminenciás” személyiségeit, a képzés „kisembereit” mutatja be Donáth Péter legutóbb megjelent könyvében.