Kiből lesz az olvasó? - Tölgyessy, Zsuzsanna (Iskolakultúra, 2008)
Ma jön a Hamupipőke! – ez volt szerdán reggel az első mondata az ötéves fiamnak. (Épp ott tartottunk a Rónay–Grimm meséskönyvben.) 16 éves lányom és barátnői napról napra számoltak vissza február 9-ig, mikor megjelent a Harry Potter utolsó kötete, és így újra beléphettek egy másik világba. Nagylányom a Harry Potter-tréningnek köszönhetően élvezettel olvassa az Umberto Eco-féle A rózsa nevét vagy Emily Bront -tól az Üvöltő szeleket. A két nagy gyerekem már várja, hogy a kicsi elég nagy legyen ahhoz, hogy elkezdjék neki felolvasni … a bölcsek kövét.