A környezeti nevelésről – egy gyakorló pedagógus szemével - Toldi, Zoltán (Iskolakultúra, 2007)
Hogyan lehet megváltoztatni, meg lehet-e változtatni a mai embernek a környezetéhez, a természethez fűződő kapcsolatát, értékfelfogását? Lehet-e befolyásolni a ma élők cselekedeteit a holnap megszületők lehetőségeiért?