Kísérlet a szövegtani, stilisztikai, grammatikai ismeretek integrált tanítására : Babits Mihály Csak posta voltál című költeményének komplex elemzése - Laczkó, Mária (Iskolakultúra, 2007)
A Nyugat nemzedékének egyik meghatározó költőegyénisége Babits Mihály, aki gondolati, filozófiai, bölcseleti lírájával, töprengő, kétkedő eszmeiségével teremtett újat a magyar költészetben, s ezzel korának jeles gondolkodójává is vált. Világlátására, gondolkodásmódjára már az egyetemi tanulmányok ideje alatt jelentős hatással voltak különböző filozófiai irányzatok és filozófusok (Spinoza, Hume, Schopenhauer, Nietzsche), később Bergson ideológiája, William James tudatfolyam-elmélete, de még Freud lélektana is.