Bevezetés a pedagógiai komparatisztikába - Gordon Győri, János (Iskolakultúra, 2007)
Kozma Tamás új könyvének az az egyik tanulsága, hogy azért nehéz összehasonlító pedagógiai szakembernek lenni – abban az értelemben, hogy az ember magával az összehasonlító pedagógiával mint tudománnyal foglalkozik –, mert akkor a pedagógiában mindenhez értenie kell, méghozzá sokkal szélesebben és mélyebben mint szokásos módon egy pedagógiai szakembernek.