Két verselemzés : Petri György: Felirat; Várady Szabolcs: Amíg ide vissza - Halmai, Tamás (Iskolakultúra, 2007)
Kultusz és kritika (reflektálatlan rajongás és szakmai megbecsülés) ma kevés költői életművet tüntet ki együttes figyelmével olyan fokon, mint Petri Györgyét. (Példaként az elmúlt évtizedekből Pilinszky János lírája juthat még eszünkbe.) Várady Szabolcs költőként, műfordítóként, az Európa Könyvkiadó munkatársaként és a Holmi szerkesztőjeként hosszú évek, sőt évtizedek óta meghatározó szereplője irodalmunknak.