Földrajztanítás az információs társadalomban : a földrajztanár elektronikus eszközkészlete - Pajtókné Tari, Ilona (Iskolakultúra, 2007)
A számítástechnika és a digitális videótechnika fejlődése lehetővé teszi, hogy mindenki számára elérhetők azok az információk, amelyek ezt megelőzően csak a szakemberek számára voltak hozzáférhetők. Ma már az ismeretszerzés forrása nemcsak az iskola, hanem a televízió, rádió, könyvek, folyóiratok, CD-ROM-ok és a számítógépes világháló. Az Eszterházy Károly Főiskola Földrajz Tanszékének szakmódszertanosaként évek óta munkálkodom azon, miként lehet új módszereket, új munkaformákat és az IKT-t (Információs és Kommunikációs Technológiát) alkalmazni a földrajztanításban.