Érték, rend, értékrend az iskolában - Szontagh, Pál (Iskolakultúra, 2007)
Amikor erkölcsi nevelésről beszélünk, általában az etikaoktatás tanórai és tanórán kívüli megvalósulásáról ejtünk szót. Gyakorló pedagógusként és iskolavezetőként ugyanakkor hadd hívjam fel a figyelmet a kérdéskör egy sokszor háttérbe szoruló aspektusára: hogyan teremtődik meg az a közeg, amelyben lehetőség nyílik az erkölcsi nevelésre az iskolában.