Elhallgatás, beszéd, szubjektum Kemény Zsigmond regényeiben - Eisemann, György (Iskolakultúra, 2007)
A „posztmodern Petőfi” már polgárjogot nyert napjaink esszéisztikus irodalomtörténeti gondolkodásában. „Posztmodern” lenne Kemény Zsigmond is? Aligha, de a jelen befogadói tapasztalatai az életmű új közelítéseit teszik nyomatékossá.