Informatika az iskolában, 1999-2006 - Tót, Éva (Iskolakultúra, 2007)
Csaknem egy évtizede indult el a hazai iskolák számítógépekkel történő felszerelésének második hulláma, amelynek valódi újdonsága a kapcsolódás a világhálóhoz. Egy 1999-ben készült empirikus vizsgálat 2005-ös megismétlése alapján úgy tűnik, hogy bár érzékelhetően javult az iskolák felszereltsége, nem történt áttörés a tanórai alkalmazásban, s a tanárok eszközhasználati kompetenciája viszonylag lassú ütemben fejlődik. A változások között az otthoni hozzáférés bővülése a leginkább szembetűnő.