Angol szakos hallgatók nyelvtanulási motivációja : egy interjú-vizsgálat tanulságai - Menyhárt, Adrienn; Kormos, Judit (Iskolakultúra, 2006)
Magyarországon immár 15 éves múltra tekint vissza az általános iskolások idegen nyelvi motivációjának kutatása (lásd Dörnyei, Csizér és Németh, 2006), és készültek felmérések középiskolai (Fehér, 2000) és felnőtt nyelvtanulókkal is. (Nikolov és Nagy, 2003) Azt azonban még senki nem vizsgálta meg, hogy mi jellemzi az országos szinten majd 3000 főt kitevő angol szakos egyetemisták nyelvtanulási motivációját.