A korrekt értékelés alapjai - Nagy, József (Iskolakultúra, 2006)
A Mozaik Kiadónál jelenik meg a „Kompetenciaalapú kritériumorientált pedagógia” című könyv, amely a személyiség alaprendszerének (operációs rendszerének) folyamatos kritériumorientált fejlesztéséről szól. Az előzetesként közölt 5. fejezet a kompetenciaalapú kritériumorientált pedagógia sajátos értékelési rendszerét ismerteti.