Tudatosság és metakogníció viszonya : az ezredforduló interdiszciplináris megközelítései - Csíkos, Csaba (Iskolakultúra, 2006)
Tanulmányunkban azt a kérdést vizsgáljuk, hogy az empirikus viselkedéstudományi (így például pszichológiai, oktatástudományi) kutatásokban széleskörűen szereplő metakogníció fogalom (ld. Csíkos, 2004, 2006) hogyan viszonyul a filozófiai gondolkodás több évezredes problémájához, a tudatosság kérdéséhez.