Középiskolások iskolázási útjai a kilencvenes években - Imre, Anna (Iskolakultúra, 2006)
A kilencvenes években az oktatási rendszer komplexebbé vált és több választási lehetőséget kínál, mint korábban, az egyéni igényeket mégsem képes teljes mértékben kielégíteni. Ezért megindult a tanulási utak individualizálódása a rendszer keretein belül. Ennek a folyamatnak a föltérképezéséhez igyekszik hozzájárulni a középiskolai oktatásban tanulók és ott végzettek iskolai útjáról szóló elemzésünk.