Együtt nevelés vagy külön nevelés? : dilemmák a másság ellátásában Európában - Vajda, Zsuzsanna; Sujbert, Monika (Iskolakultúra, 2006)
Tanulmányunkban a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásának történetileg kialakult, illetve napjainkban elfogadott módszereivel, a szegregáció-integráció nemzetközi dimenzióival, a fogyatékosság definíciós problémáival, az előfordulás jellegzetességeivel, az oktatás-ellátás gyakorlatával, valamint az oktatás finanszírozási modelljeivel foglalkozunk.