A táncnotáció hatása a mozgáskognitív képesség fejlődésére - Fügedi, János (Iskolakultúra, 2006)
A tánctanulás mozgáskogníciós támogatásának előnyös voltáról pszichológiai és pedagógiai oldalról megerősítést nyerve egy táncpedagógiai hipotézist állítottunk föl, írásunk e hipotézis ellenőrzésére végzett kísérlet leírására és az eredmények értékelésére vállalkozik.