Gyermek-kör : a gyermekmotívum a kortárs iráni filmben - Farkas, György (Iskolakultúra, 2006)
Az iráni gyermekkor sajátossága abban rejlik, hogy gyermekhez nem hozzárendelhető funkciókat kényszerít rá az iszlámban vagy a történelmi helyzetben gyökerező társadalmi viszonyrendszer.