A személyiség konzervativizmusa : értékközvetítés és konzervativizmus - Gáspár, Mihály (Iskolakultúra, 2006)
Négy éve foglalkozunk a pedagógusok pályaszocializációjának hátterében értelmezhető személyiségtényezőkkel (1), melyek közül megkülönböztetett figyelmet szentelünk a konzervativizmus mérésének. Kutatási eredményeinkről és problémáinkról hazai konferenciákon (2) számoltunk be.