Doxoszophia : műveltség, demokrácia, iskola - Knausz, Imre (Iskolakultúra, 2006)
A műveltség egyenlőtlen elosztását felszámolni kívánó modern tömegoktatás az áltudás, a doxoszophia révén zárja el a polgárok többségét a műveltségtől.