Elhallgatás, elfojtás, hiány az Ady-versben - Fráter, Zoltán (Iskolakultúra, 2006)
„Adyt olvasgattam. Plakát-stílus. – Odadobott, nagy, szemtelen színfoltok. – Rikoltók, színfalhasogatók. – S mégis mily nagyszerű! Mily tehetséges: egy-egy szava velőkig hat s kinyitja a világ panorámáját!” – írta 1920 őszén rettenetes ,Napló’-jába Füst Milán.