Pedagógushivatás – személyiségfejlesztés : pszichodráma a tanárképzésben és -továbbképzésben - Marlok, Zsuzsa; Martos, Tamás (Iskolakultúra, 2006)
A tánctanulási folyamatok megértését csak interdiszciplinális módon lehet kezelni. Az uralkodó demonstráló-imitáló modell beválik azok között a gyerekek (és felnőttek) között, akik eleve jó mozgásfelfogó és -visszaadó képességgel rendelkeznek. Kimondottan kudarc viszont azoknak a körében, akik ezzel a képességgel nem rendelkeznek, és ezek vannak többségben.