Kísérlet az irodalmi kánon expanziójára: Papp Ágnes Klára, Sebők Melinda & Török Lajos: Kötelezők emelt szinten Balassitól Borbély Szilárdig - Darabos, Csenge (Iskolakultúra, 2021)
A Kötelezők emelt szinten Balassitól Borbély Szilárdig című tanulmánykötet a 2017 és 2018 márciusában, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Magyar Nyelv-, Irodalom- és Kultúratudományi Intézete és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság szervezésében lezajlott konferencia-előadások hiánypótló gyűjteménye. A konferencia témái az Oktatási Hivatal által körvonalazott emelt szintű magyar érettségi követelményrendszerének megfelelően lettek kiválasztva (Nat, 2012). A konferencia és a kötet célja: tudományos előadásokkal, eredményekkel segíteni az emelt szinten érettségiző diákokat, és az őket felkészítő tanárokat. Jelen kötet elsősorban a szóbeli témakörök feldolgozását célozza meg, azonban a könyv végén található feladatsor nagy segítséget nyújthat az írásbeli érettségi gyakorlásához is. A témák az érettségin elvártaknál sokkal tágabb irodalomtörténeti, művelődés-és kortörténeti adalékot adnak, s a kötet túllépi a kánon hagyományos kereteit azzal, hogy a kortárs irodalom és a határon túl irodalom alkotói közül Borbély Szilárdot, Bodor Ádámot és Tolnai Ottót tárgyalja.