A hátrányos helyzetűek tanulmányi sikerességének többszempontú értelmezése: Hegedűs Roland: Kompetenciák – Hátrányok – Térségek. Avagy honnan, s hogyan jutnak el a hátrányos helyzetűek a felsőoktatásba? - Sebestyén, Krisztina (Iskolakultúra, 2021)
Hegedűs Roland (2020). Kompetenciák – Hátrányok – Térségek. Avagy honnan, s hogyan jutnak el a hátrányos helyzetűek a felsőoktatásba? Debreceni Egyetemi Kiadó.