Miért kell végigülnünk unalmas órák sokaságát? Halász Gábor és Fazekas Ágnes: A tudás keletkezése. - Varga, Attila (Iskolakultúra, 2021)
„Miért kell végigülnünk unalmas órák sokaságát?” (11.) – szerette volna a könyv főszereplője, narrátora, Reijo finn oktatási újságíró még diákkorában megkérdezni a finn oktatási minisztertől a nyolcvanas évek közepén. Ez a kérdés a könyv törzsszövegének első oldalán olvasható, és számomra szinte minden benne van arról, hogy miért is íródott egyáltalán. Halász Gábor & Fazekas Ágnes (2020). A tudás keletkezése. Gondolat. http://halaszg.elte.hu/download/00%20-%20A%20K%C3%96NYV%20(190904)_Boroka%20(corrected).htm