Beck Zoltán a romológiáról - Forray R., Katalin (Iskolakultúra, 2020)
Beck Zoltán 2020-ban megjelent könyvének kissé elvont főcíme – A megszólalás üres helye – azt jelzi, hogy végre van hely és itt az idő is „megszólalni”, összerendezni a cigány irodalommal kapcsolatos írásokat. A 270 oldalas kötet 17 tanulmányt foglal magában, a 249–269. oldalakon pedig a hivatkozott irodalmat sorolja fel. Attraktív bemutató.