Szövegekben csemegézve - Bence, Erika (Iskolakultúra, 2019)
Roland Barthes magyarul A szöveg öröme (Ford. Babarczy Eszter és mtsai, 1996, 2011) címen napvilágot látott irodalomelméleti tanulmányaira utal Tapodi Zsuzsa, amikor elöljárójában az irodalomértés és megértés eljárásaira, élményére reflektál. Az „öröm”-öt mint a koherens olvasat legfontosabb jellemzőjét, eredményét említi, és ehhez a hagyományok kontextusán át, a „korábban elgondoltak” útvezetése, „összefüggések hálója“ (9.) révén vezet el útja. Tapodi Zsuzsa (2017). Szövegekben csemegézve. Az olvasástól az értelmezésig. Tanulmányok, esszék. Csíkszereda: Státus Kiadó.