Digitális kreativitás – a vizuális és informatikai kultúra szinergiája - Kárpáti, Andrea; Nagy, Angelika (Iskolakultúra, 2019)
A vizuális művészetek új műfajai a digitális kreativitás körébe tartoznak. Az immár általánosan elfogadott, az információs és kommunikációs technológiákat felhasználó képalkotó módszereket és innovatív megoldásokat tartalmazó új vizuális kultúra iskolai megismertetése fontos feladatunk, hiszen a fiatalok képalkotó közösségei ezt ma főként az iskolán kívül egymástól tanulják. Ebben az írásban röviden ismertetjük az Új Képkorszak képzőművészetének digitális műfajait, összefoglaljuk egy nemzetközi kutatás eredményeit a Vizuális Kultúra Tanuló Közösségekről és bemutatjuk a MoholyNagy Vizuális Modulok – a 21. század új képi nyelvének tanítása című pedagógiai program részeként megvalósuló, integrált vizuális és médiapedagógiát.