Időparadoxon : hasznosítsd újra a tegnapot, élvezd a mát és légy úrrá a holnapon! - Dombi, Edina; Kovács, Ádám Gábor (Iskolakultúra, 2016)
Philip Zimbardo és John Boyd könyve, az Időparadoxon magyar nyelven is elérhető az olvasók számára. A szociálpszichológus páros 30 évet felölelő kutatásuk eredményei alapján vázolja fel, milyen nagy hatást gyakorol életünkre, döntéseinkre az időhöz való viszonyulásunk. Megismertetnek bennünket az időperspektíva fogalmával és tárgyával, továbbá alternatívákat kínálnak a helyes időfelhasználás lehetőségeiről, mindemellett olyan kutatási eredményekkel ismerkedhetünk meg, amelyek igazolják elméletük helytállóságát.