Pályaorientáció és életpálya-tervezés sajátos nevelési igényű fiatalok számára a hazai képzési gyakorlatban - Szauer, Csilla; Galambos, Katalin; Papp, Gabriella Erzsébet (Iskolakultúra, 2016)
A fogyatékos emberek munkaerőpiaci sikeressége nagymértékben függ attól, hogy milyen pályaorientációs és életpálya-tervezési szolgáltatásokkal segítjük őket iskolaválasztási döntéseikben, piacképes végzettségük megszerzésében, majd a munka világába való átmenet során. Ebben a tanulmányban azt mutatjuk be, hogy milyen elméleti megközelítések és gyakorlati keretek határozzák meg az elmúlt 10 év kutatás-fejlesztési innovációit Magyarországon annak érdekében, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok közösségeik önrendelkező, látható és aktív polgáraivá válhassanak.