Költői tudatosság és lírai önreflexió [Z. Urbán Péter: Az önreflexió mintázatai Nemes Nagy Ágnes költészetében c. könyvéről] - Hernádi, Mária (Iskolakultúra, 2016)
Nemes Nagy Ágnes költészete mára már méltó helyére került az irodalmi kánonban és a közoktatásban, mégsem mondhatjuk, hogy kellőképpen ismert lenne. E költészetnek a szélesebb irodalmi köztudatba való bekerülését nehezíti, hogy a versek értelmezése komoly problémát okoz nemcsak az olvasók, de a versértést közvetítő szakemberek jelentős része számára is.