Mondd meg a kompozíciódat, megmondom, ki vagy - Frigy, Szabolcs-István (Iskolakultúra, 2016)
Ismerős tapasztalat lehet sokak számára, amikor egy könyv egy „új világba” varázsol el, ami távol van a hétköznapok tapasztalatától. Azonban ugyanannyira értékes az olyan írás is, amely a hétköznapokban „mellénk szegődik”, kézen fog és segít végiggondolni olyan problémákat, amelyek szakmai életünk részei. Ezt a kedves megszólítottságot éreztem Bacskai Katinka Iskolák a társadalom peremén című könyvének olvasásakor, ami egyaránt hasznos olvasmány lehet döntéshozóknak, kutatóknak, iskolák vezetőinek, tanároknak, tanárjelölteknek és szülőknek is.