A sportolás jótékony hatásai a magyar-román határ menti régió hallgatói körében - Rábai, Dávid (Iskolakultúra, 2016)
Kovács Klára könyvében a felsőoktatásban részt vevő hallgatók sportolási szokásait vizsgálja több aspektusból. A téma aktuális, hiszen manapság központi probléma az inaktív életmód és az ebből fakadó testi-lelki betegségek, ezért a rendszeres sportolás kiemelt szerepet kap szinte minden prevencióval kapcsolatos törekvésben.