Egészség, öröm és testmozgás a szabadban - Szabó, Attila; Borkovits, Margit (Iskolakultúra, 2015)
A flow azt a pillanatot jelenti, melyről az emberek azt állítják, ilyenkor megszabadulnak minden nehézségtől, és ezzel életük egyik legjobb élményévé válik. Ez a fajta élmény különbözik a többi érzéstől, mivel ezt magunk generáljuk tevékenységünk közben. Az elméleti órákon és a testnevelés során is elérhetjük, hogy tanítványaink megéljék a flow élményét, és ez motiválja őket a tevékenységre. Programunk összeállításánál fő szempont a mozgás megszerettetése, valamint magatartási minta nyújtása a későbbi életre. Mindez a pozitív pszichológia szemléletében.