2. Nemzetközi Neveléstudományi Diákkonferencia (ISCE – International Students’ Conference in Education) PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. január 30. hétfő, 12:04

Tisztelt Intézményvezetők, Oktatók!


Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Magyar Pedagógiai Társaság Ifjúsági Köre az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán rendezi meg a 2. Nemzetközi Neveléstudományi Diákkonferenciát (ISCE – International Students’ Conference in Education) 2012 áprilisában.
A konferencia témája Sokszínű társadalmak, azaz az interkulturális pedagógia nemzeti és nemzetközi jó gyakorlatainak bemutatása 3 szekcióban és 2 kerekasztal-beszélgetésen. A hazai és külföldi résztvevők saját vagy az általuk kutatott települések, országok olyan pedagógiai gyakorlatait, oktatási stratégiáit mutathatják be, melyek a kulturális diverzitás fenntartására irányulnak. Az ISCE I. témáját (Előnyök és hátrányok az oktatásban) továbbfűzve az előadások, vagy legalább egy részük azt ismertetné, hogy milyen válaszok születtek Európa-szerte az eltérő kulturális hátterű gyermekek iskolai kudarcának megakadályozására. A témán belül a hallgatók szabadon választják meg 15 perces előadásuk konkrét tematikáját, amelyet angol nyelven tartanak.
A konferencia időpontja 2012. április 27-28., helyszíne az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.).
A konferencia célja a hazai és nemzetközi mobilitás elősegítése az oktatásban, a hallgatók motiválása kutatások kivitelezésére, szakmai fejlődésük támogatására és az eredmények idegen nyelven történő bemutatására, előadására. Az esemény lehetőséget ad az európai felsőoktatási intézmények nemzetközi együttműködésének elősegítésére is.
Az ISCE II. lehetőséget ad arra is, hogy az OTDK háziversenyen jónak talált dolgozatokat, előadásokat a hallgatók a megfelelő szekciókban is bemutassák, és ezáltal is szélesebb, ismeretlen közönség előtt készüljenek fel a XXI. OTDK-ra.
A konferenciát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett hallgatók szervezik, akik a Magyar Pedagógiai Társaság Ifjúsági Körének tagjai is. Ezért a konferencia mottója Hallgatók a hallgatókért!
A részvételi díj 8.000 HUF, ez az összeg magában foglalja a konferenciacsomagot – amely tartalmazza az előadó hallgatók absztraktjaiból készített kiadványt is – és a 2 napos hidegtálas étkezést. Javasoljuk a hallgatóknak, hogy keressék fel a helyi hallgatói önkormányzatokat, és kérjék a konferencia költségeinek (részvételi díj, utazás, szállás) támogatását, hogy mindenképp részt tudjanak venni ezen a nemzetközi szakmai irányultságú rendezvényen. A Szervező Bizottság mindent megtesz annak érdekében, hogy a konferencia részvételi díját csökkenteni tudja. A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálathoz beadott pályázattal kapcsolatos kedvező döntésről értesíteni fogjuk a jelentkezőket. Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel honlapunk (www.isce.hu) hírrovatát.
Kérjük Önöket, lehetőségeik szerint támogassák a hallgatók részvételét annak érdekében, hogy minél színesebb palettán képviseltethessék magukat a pedagógia és a kapcsolódó diszciplínák a konferencián. A konferenciára jelentkezés online módon, a www.isce.hu oldalon történik 2012. február 15. határidővel. Bővebb felvilágosításért forduljanak a Szervező Bizottsághoz ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )
Amennyiben tudomásuk van hallgatói fórumról, kérjük, jelezzék felénk, hogy közvetlenül is megkereshessük és megszólíthassuk a hallgatókat, és felhívjuk a figyelmüket erre a szakmai fejlődési és nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségre. Továbbá kérjük, terjesszék felhívásunkat, hogy minél több felsőoktatási intézményhez és annak karára, tanszékére eljusson, minél többen kapjanak információt kezdeményezésünkről itthon és külföldön egyaránt.
Támogatásukat előre is köszönjük, és reméljük, hogy találkozunk a konferencián!
Budapest, 2012.01.23.

Tisztelettel,
Szabolcs Éva
habil. egyetemi docens
Intézetigazgató Magyar Pedagógiai Társaság
Pedagógiai és Pszichológiai Kar
Eötvös Loránd Tudományegyetem

Trencsényi László
ügyvezető elnök
Intézetigazgató Magyar Pedagógiai Társaság

Módosítás dátuma: 2012. január 30. hétfő, 12:13
 

Copyright © VEGA 2000 Bt. & Iskolakultúra